Santa Maria Norge Foodservice

Vi benytter cookies for å gi deg en god opplevelse av siden. Ved å godkjenne kan du for eksempel lagre oppskrifter. Mer informasjon om cookies

Sett smak på oksekjøttet

Oksekjøtt er mørt og velsmakende. Det dype røde kjøttet passer med skarpe smaker, og du kan bruke kjøttet til det meste, alt fra raske hverdagsretter til langtidssteking. Her gir vi våre beste hverdagstips med oksekjøtt.

Krydder som passer til oksekjøtt

Einebær & Laurbærblad

Denne klassiske kombinasjonen passer godt som en base i en deilig høstgryte. Einebær gir en lakrisaktig, dyp smak og laurbærblad etterlater en stabil base for å bygge videre på. Tilsett krydder tidlig slik at smakene får satt set ordentlig

Chili & Kakao

I en gryta med hackad högrev eller nötfärs passar chili och kakao perfekt. Den mustiga och kryddstarka duon blir bättre ju längre den får koka. Fräs kött och kryddor med lök, vitlök och tillsätt krossade tomater. Låt koka länge, gärna dagen innan servering för att låta smakerna mogna.

Kanel & Kryddnejlika

Kanel & Kryddnejlika

Kryddorna som vanligen för tankarna till jul ger en Marockansk touch när de kombineras med mustigt nötkött. Bryt gärna av den stora smaken med mild couscous och en yoghurtsås med hackad färsk mynta. 

Nötkött till vardags

Nötkött ses ofta som ett festalternativ framför vardagsmat. Men så måste det inte vara. Det finns flera nötbitar som är både prisvärda och goda. Här lyfter vi några alternativ som förtjänar lite tid i rampljuset.

Högrev

Högrev

Högrev är ett relativt billigt kokkött som behöver lång tillagningstid. Skär upp högreven i grytbitar och kombinera med dina favoritkryddor. Perfekt att förbereda dagen innan och värma på en halvtimme innan middagen.

Nötfärs

Nötfärs

Nötfärs finns i olika varianter och fetthalter. Färsen kan användas på många sätt. Testa att göra ett storkok av exempelvis chili con carne och sedan frysa in. Perfekt att plocka fram när tiden tryter och magen kurrar.

Färdigrimmad bringa

Den rimmade bringan är redan delvis förberedd och går därför snabbare att tillaga. Den passar riktigt bra till stekar och grytor, till exempel pepparrotskött. Förbered alla ingredienser i en gryta i kylen och ställ på spisen när du kommer hem. Snabbt och gott!

Lövbiff

Lövbiff

Lövbiff är det perfekta köttet när det ska gå fort. De tunna skivorna behöver bara stekas någon minut på varje sida. Testa att byta ut korven i din Stroganoff mot strimlad lövbiff eller addera den i din wok eller asiatiska gryta med kokosmjölk.

Våra favoritrecept med nötkött

Här hittar du varierande vardagsrecept med nötfärs.

Lær om andre råvarer

Her lærer du mer om hvordan du smaksetter og tilbereder andre ingredienser.

Santa Maria Norge AS ∙ Nils Hansens vei 13 ∙ 0667 Oslo ∙ Tel: 67555280