Santa Maria Norge Foodservice

Sett smak på oksekjøttet

Oksekjøtt er mørt og velsmakende. Det dype røde kjøttet passer med skarpe smaker, og du kan bruke kjøttet til det meste, alt fra raske hverdagsretter til langtidssteking. Her gir vi våre beste hverdagstips med oksekjøtt.

Krydder som passer til oksekjøtt

Einebær & Laurbærblad

Denne klassiske kombinasjonen passer godt som en base i en deilig høstgryte. Einebær gir en lakrisaktig, dyp smak og laurbærblad etterlater en stabil base for å bygge videre på. Tilsett krydder tidlig slik at smakene får satt set ordentlig

Oksekjøtt til hverdags

Nötkött ses ofta som ett festalternativ framför vardagsmat. Men så måste det inte vara. Det finns flera nötbitar som är både prisvärda och goda. Här lyfter vi några alternativ som förtjänar lite tid i rampljuset.

Högrev

Högrev

Högrev är ett relativt billigt kokkött som behöver lång tillagningstid. Skär upp högreven i grytbitar och kombinera med dina favoritkryddor. Perfekt att förbereda dagen innan och värma på en halvtimme innan middagen.

Nötfärs

Nötfärs

Nötfärs finns i olika varianter och fetthalter. Färsen kan användas på många sätt. Testa att göra ett storkok av exempelvis chili con carne och sedan frysa in. Perfekt att plocka fram när tiden tryter och magen kurrar.

Färdigrimmad bringa

Den rimmade bringan är redan delvis förberedd och går därför snabbare att tillaga. Den passar riktigt bra till stekar och grytor, till exempel pepparrotskött. Förbered alla ingredienser i en gryta i kylen och ställ på spisen när du kommer hem. Snabbt och gott!

Lövbiff

Lövbiff

Lövbiff är det perfekta köttet när det ska gå fort. De tunna skivorna behöver bara stekas någon minut på varje sida. Testa att byta ut korven i din Stroganoff mot strimlad lövbiff eller addera den i din wok eller asiatiska gryta med kokosmjölk.

Lær om andre råvarer

Her lærer du mer om hvordan du smaksetter og tilbereder andre ingredienser.

Paulig Norway AS ∙ Nils Hansens vei 13 ∙ 0667 Oslo ∙ Tel: 67555280