Veelgestelde vragen

Hier vindt u antwoorden op veelgestelde vragen, over onze producten en over ons.

Inhoud

Welke herkomst hebben de E-nummers die deel kunnen uitmaken van jullie kruidenmengsels en mixen?

Zij zijn van plantaardige herkomst.

Allergieën en allergenen

Hoe kan men zien of er allergene ingrediënten in een van jullie producten zit?

De levensmiddelen die bij de EU geregistreerd staan als allergenen, worden altijd vermeld in de lijst met ingrediënten op de etiketten van de producten die ze bevatten. Daardoor kan iedereen altijd op een product aflezen of het een allergeen bevat. Op de lijst van de EU staan onder andere gluten, schaaldieren, eieren, vis, pinda's, sojabonen, lupine, melk, noten, selder, mosterd en sesamzaadjes. Wij hebben geen producten in ons assortiment met de markering 'kan sporen bevatten van...'.

Kan men zeker zijn dat er geen allergenen in jullie producten zitten?

De levensmiddelen die bij de EU geregistreerd staan als allergenen, worden altijd vermeld in de lijst met ingrediënten op de etiketten van de producten die ze bevatten. Daardoor kan iedereen altijd op een product aflezen of het een allergeen bevat of niet. Op de lijst van de EU staan onder andere gluten, schaaldieren, eieren, vis, pinda's, sojabonen, lupine, melk, noten, selder, mosterd en sesamzaadjes. Staan deze niet vermeld op de lijst met ingrediënten, dan worden ze niet in het product gebruikt.

Om welke kruiden gaat het als er wordt vermeld ‘’andere kruiden’’?

Op sommige van onze kruidenmengsels staat bijv. "andere kruiden". Dat zijn alleen natuurlijke kruiden zoals zwarte peper, witte peper, cayennepeper, komijn, tijm. Maar geen sesam, sellerie of mosterd, want dat zijn allergenen. In "andere kruiden" zitten geen allergenen.

Hoe moet 'soja (tarwe)' worden geïnterpreteerd op een lijst met ingrediënten?

Soms wordt soja verwerkt met tarwe en daarom kunnen er kleine hoeveelheden tarwe-eiwitten, zoals gluten, in verwerkt zijn. Deze hoeveelheden zijn doorgaans zo klein dat een persoon met glutenintolerantie ze toch tolereert. Een persoon met tarweallergie, d.w.z. iemand die een allergische reactie krijgt van tarwe, koren, rogge en haver, kan ook op deze kleine hoeveelheden eiwitten reageren. Daarom is het belangrijk om uit te zoeken of de soja werd verwerkt met tarwe.

Santa Maria Netherlands ∙ Archimedesbaan 18 A ∙ 3439 ME Nieuwegein ∙ The Netherlands ∙ Tel: +31 30 6023490

{{!-- --}}